Четири начина за постоянна връзка с детето

Четири начина за постоянна връзка с детето | StandartNews.com

Многобройни са дискусиите за това до каква степен технологиите трябва да присъстват в ежедневието на децата: какъв е препоръчителният максимум от време, което едно дете да прекарва пред компютъра; нормално ли е бебетата да израстват, гледайки клипове в YouTube; пречат ли смартфоните на нормалното общуване в семейството; интернет дава повече възможности за учене и общуване или по-скоро пречи на децата да достигнат до истинско знание и да общуват пълноценно. Безспорно мненията са противоречиви, но едва ли някой ще отрече, че в днешно време без смартфон, компютър и интернет връзка животът би бил много труден. Ползите от технологиите са многобройни и това да си във връзка с някого е една от основните. Особено за родителите, които искат да са в постоянен контакт с детето си, за да бъдат информирани къде се намира то и какви нужди има, както и защото са загрижени за сигурността му.

Предлагаме ви няколко идеи за това как да сте в постоянна връзка с детето си:

1. Предплатен пакет за разговори

Най-лесният начин за връзка с детето е обаждането по мобилния телефон, като за родителите е важно да имат контрол върху месечната сметка. Затова предплатените услуги са най-удачни при избора на мобилен план за детето. От 1 юни Мтел предлага нов предплатен пакет Prima 4Kids на цена от 1 лев със специален подарък за детето към него - брандирана плажна топка или химикалка. В него има първоначално включени 500 минути към пет номера от групата "Семейство и приятели", както и сума от 1 лев за разговори и SMS-и. Разговор на дете с Prima 4Kids карта с един от родителите му струва нула стотинки на минута, ако родителят също е клиент на Мтел. Детето може да се обажда на своя родител, дори да няма налична сума в предплатената си карта. Обаждането от родител към дете струва една стотинка на минута. Освен това, детето може да говори с всички свои приятели и съученици, ползващи Prima 4Kids, както и с близките си - номерата от групата "Семейство и приятели", за пет стотинки на минута. За да бъде ползвана услугата Prima 4Kids, родителят всеки месец трябва да презарежда автоматично картата на детето със сума по избор от 3, 5, 10 или 15 лева. Избраната сума се отразява в месечна фактура на родителя.

2. Предплатен интернет пакет

Ако разговорите по телефона не са достатъчни, родителите могат да общуват с децата си и чрез различните чат приложения, както и в социалните мрежи. За целта е необходим интернет пакет и тук контролът върху разходите също не бива да се подценява, като се има предвид склонността на децата непрекъснато да са онлайн. Всеки родител може да активира допълнителен интернет пакет към Prima 4Kids картата на своето дете с безплатен SMS на номер 789 с текст KD1. Цената на пакета е 5,99 лева. В него има 500 MB, а валидността му е 30 дни.

3. Подходящ смартфон

Водеща в избора на смартфон за детето често е цената и това е логично, тъй като децата често губят или чупят телефоните си. В същото време, за да бъде устройството атрактивно за детето, то трябва да има всички необходими функционалности. Добро съотношение между цена и качество е смартфонът Lenovo A1000, който може да бъде купен в Мтел със стартов пакет Prima 4Kids за 109,99 лева с ДДС. Ако желанието на родителите е да купят телефон с по-скромни характеристики и в по-нисък ценови клас, подходящ избор е Nokia 130 със стартов пакет Prima 4Kids за 39,99 лева с ДДС.

4. "Умни" джаджи

Освен да са в постоянен контакт с децата си, родителите могат в реално време да се информират за точното им местоположение чрез различни иновативни устройства като детския часовник MyKi. Той може да бъде купен в Мтел за 29 лева в брой. Тарифният план, с който се предлага, е с месечна такса от 6,99 лева и включва 50 национални мобилни минути и неограничени разговори към един Мтел номер. Часовникът e за деца от 4 до 10 години и работи с вградена SIM карта. Може да бъде контролиран, наблюдаван и настройван през специалното мобилно приложение MyKi Watch. Устройството дава възможност на децата да получават и правят обаждания, както и да изпращат гласови и да приемат текстови съобщения. Предимство на часовника са неговите бързи бутони за набиране, чрез които детето може само за няколко секунди да се свърже със своите родители. MyKi разполага и с SOS бутон, който детето може да използва, за да се свърже с родител или роднина при спешен случай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай