„Черноморско злато" Поморие пусна нова премиум серия вина на българския пазар

„Черноморско злато" Поморие пусна нова премиум серия вина на българския пазар | StandartNews.com

И тази година "Черноморско Злато" зарадва ценителите на хубавото вино с нова премиум серия вина, наречена Villa Marvella. Тя се състои от две бели вина – Семийон и Шенин Блан, и едно червено - Каберне Фран.

Това са продукти от премиум сегмента, защото са качествени едносортови вина, носещи характера на черноморския тероар, от който е брано гроздето. Те са модерни, със запомняща се индивидуалност, изявена сортовост и впечатляващ елегантен вкус.

Белите вина се отличават със свежест, усещане за сочен плод и минерални нотки, а червеното грабва със сочния си привлекателен вкус на зрели боровинки, черни вишни и екзотични подправки. Лозовите масиви се намират в района на гр. Харманли, гр. Айтос, Разбойна и Ръжица.

Villa Marvella – Semillon - Свежо и сочно, виното Ви обгръща с аромати на мандарина и червен портокал, които плавно се допълват от нотките на бяла праскова и джинджър. Финалът е прецизен и чист, с деликатно интегрирана свежест и характерните минерални нюанси.

Villa Marvella – Chenin Blanc - Сочен плод с експлозивни аромати на манго и зелена смокиня, които преливат в минерални нотки, джинджър и пъпеш. Дългият, кристално чист финал добавя екзотични нотки на зелен чай.

Villa Marvella – Cabernet Franc - Сочният, привлекателен Каберне Фран на „Черноморско Злато" с нотки на зрели боровинки, черни вишни и екзотични подправки, изпълва устата с аромати. Плътното тяло на виното се разгръща в прелъстителен кадифен финал, който отеква дълго с нотки на шоколад и усещане за заоблени, фини танини.

На етикета на бутилките всеки може да открие и образа на малкото зрънце „Фаворито", което отличава продуктите на микровинарната. Гроздето е ръчно събрано, внимателно подбрано и всяко зрънце преминава повторна селекция под вещия поглед и от умелите ръце на специалистите на винарната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай