07:05 ч.

21.11.15

1 мин.

1518

3

0

CEZ съди България за милиони евро

от Сандарт |

CEZ съди България за милиони евро

Централата на чешката енергийна компания CEZ е изпратила уведомление до кабинета "Борисов" за намеренията си да заведе иск в Арбитражен съд срещу България. Той ще бъде за "неколкостотин милиона евро", които трябва да компенсират CEZ за "редица дейности на българските институции", навредили на бизнеса на CEZ в България. Действията са предприети от акционерите на CEZ за защита на интересите им и на инвестициите на CEZ у нас. Това коментираха от офиса на "ЧЕЗ България" в София и допълниха, че местният клон работи в отлични отношения с всички български правителства.


Ако не постигнем приятелско споразумение, ще защитим нашите инвестиции, включително и чрез арбитраж, коментира Томаш Плескач, ръководител на международното звено в CEZ. От компанията допълват, че са водили много преговори с властите у нас, но без резултат. Изпратеното уведомление за завеждане на иск е първата стъпка от процедурата, предвидена в двустранни споразумения между Чехия и България. От CEZ посочват, че ситуацията на българския пазар е критична поради непазарни ценови решения на енергийния регулатор.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:14 · 22.11.2015
ПОСЛЕ ПАК ЛИ ВОЛЕН ЩЕ ВИ Е КРИВ БЪЛГАРСКИ ГОВЕДА. ДА ВИ ЕБЕ МАЙКАТА ПРОСТА. ЩЕ ВИ КРАДАТ И ВАС И ДЕЦАТА ВИV ЩОТ ОСТЕ ТЪПАЦИ
Потребител · 04:18 · 22.11.2015
Русия и други държави /т.е. правителства/ вече действат в тази посока, ние какво и до кога ще чакаме и ще им плащаме, не разбраха ли, че тяхната свършва мнго скоро - полоско-чешко-американски творения.
Потребител · 23:36 · 21.11.2015
Хайде пълна либерализация и да ги сменяме тези държавни монополисти.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент