Carrefour купува румънската Billa

Carrefour купува румънската Billa | StandartNews.com

Френската верига Carrefour е все по-близо до сделка за румънските магазини на Billa, съобщава румънската информационна агенция Медиафакс. Двете компании водят преговори от няколко месеца. Агенцията припомня, че информацията за продажбата на Billa в Румъния се появи в медиите през миналата година, след като германската група Rewe, която притежава Billa, продаде операциите си в Италия. Rewe отдавна възнамерява да се съсредоточи върху пазарите, на които има най-добрите позиции. Периодично се появява информация, че групата продава и операциите си в България, която обаче компанията отрича.

Освен с Carrefour, германската верига е разговаряла и с други потенциални купувачи на магазините в Румъния. Mega Image обаче се е оттеглила от преговорите.
Billa има 85 магазина в северната ни съседка. Carrefour има 97 магазина и още 44 обекта под бранда Express. Така френската верига ще се приближи значително до конкурентите си в малкия формат магазини. Mega Image например притежава 400 магазина, а Profi - около 300.
През 2014 г. Carrefour придоби 53 магазина на Billa в Северна Италия, припомня агенцията. Според информация на анонимни източници, ако преговорите не успеят, германската верига ще се опита да възобнови процеса по експанзия в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай