19:05 ч.

08.08.18

1 мин.

0

0

0

BMW изтегля 324 хил. коли от Европа заради опасност от пожар

от Стандарт |

BMW изтегля 324 хил. коли от Европа заради опасност от пожар

Проверката ще се извърши безплатно от автомобилния производител


Германската автомобилна компания BMW ще изтегли 324 хил. дизелови автомобила от Европа заради потенциална опасност от запалване. От началото на 2018 г. дефектен модул за рециркулация на отработените газове доведе до 27 пожара на коли в Южна Корея, което наложи изтеглянето на над 100 хил. автомобила в страната.


Сега гигантът иска да тества дали техническата грешка се появява и при колите на европейския пазар. Става въпрос за BMW от серия 3, 4, 5, 6, 7, Х3, Х4, Х5 и Х6 с четирицилиндров дизелов двигател, построени в периода между април 2015 г. и септември 2016 г., и с шестцилиндрови двигатели, които са построени в периода от юли 2012 г. и юни 2015 г.


По данни на германско издание, около 96 хил. от потенциално засегнатите автомобили са в Германия.


„Ние лично ще се свържем с всички собственици и ще ремонтираме автомобилите безплатно", коментират от компанията.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент