16:20 ч.

12.09.17

2 мин.

0

0

0

Black Ram спечели злато на престижен международен конкурс

от редактор |

Black Ram спечели злато на престижен международен конкурс

Black Ram спечели златен медал от световния конкурс Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, чието тазгодишното издание се проведе в Ла Серена, Чили.


Black Ram Whisky е сред лидерите на пазара на блендирано уиски у нас. Напитката се наложи както със своите вкусови качества, така и с уникалния си външен вид. Марката успя да си изгради имидж на международен продукт, предлагаща високо и постоянно качество на добра цена, която съчетава традиция, автентичност, мъжественост, стил и благородство.


66 съдии от 22 държави оцениха 1140 високоалкохолни напитки. В надпреварата участваха 54 страни-производители от Европа, Азия, Северна и Южна Америка.


Следващият град-домакин на Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles е Пловдив. Конкурсът ще се проведе от 21 до 23 август 2018 г. с подкрепата на Министерството на икономиката и на Община Пловдив.


„Spirits Selection избра България за следващата страна-домакин. Вярваме, че това ще помогне на българските производители да намерят по-голямо признание на международните пазари, а България да бъде открита от международната общност не само като винена дестинация, но и като производител на високоалкохолни напитки", коментира Меглена Михова от „Пробежекс".


В деня, посветен на следващия домакин през 2018 г. в Ла Серена, най-напред бе излъчен специален филм за хилядолетния Пловдив, разказващ за многобройните културноисторически забележителности и за традициите в произвоството на вина и високоалкохолни напитки. Заместник-кметът по култура и туризъм на община Пловдив инж.Александър Държиков, главният експерт в отдел „Развитие и международно сътрудничество" на общината Пламен Панов и Кристоф Сепулведа от „Пробежекс" дадоха в Чили галавечеря с традиционни български напитки.


България участва в Spirits Selection за първи път през 2015г. и още с първото си участие печели отличия. За три години на страната ни са присъдени общо 14 медала, като уискито Black Ram печели за първи път тази година. Останалите медали на страната ни от Spirits Selection през годините са за българска ракия, текила, водка и джин.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент