Billa защитава сиренето по БДС

Billa защитава сиренето по БДС | StandartNews.com

"Billa България" стартира кампания за популяризиране на българските млечни продукти с високо качество. Инициативата тръгва от София като днес бе открито пътуващото изложение "Billa Млечен свят" пред магазина от веригата на столичния бул. "България". Изложението ще премине през София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна и Русе в периода 29 септември - 10 октомври. Пред по-големите магазини на "Billa" в тези градове ще има щандове с млечни продукти по БДС на основни български марки, които клиентите първо ще може да дегустират и тогава да решат дали да закупят.

"По-важното от дегустацията е експертната консултация, която всички граждани ще могат да получат от специалисти по млечни храни", подчерта управителят на "Billa България" Бойко Сачански. Партньори на инициативата са Министерство на земеделието, Български институт за стандартизация (БИС), Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ), Българското дружество по хранене и диететика (БДХД) и производителите "Димитър Маджаров", "Ел Ай Трейд", "ОМК", "Полидей 2", "Зоров 91" и "Мероне-Н".

"Млечните продукти са най-тясно свързани с нашия бит, с нашата история и национална идентичност. При тези продукти са се съхранили някои традиционни рецепти и технологии на производство. За съжаление, в последно време те остават подценени в огромното изобилие от стоки, които предлага пазара", коментира Бойко Сачански. "И в шестте града ще има наши представители, които ще дават компетентна професионална информация на посетителите за ролята на качествените млечни продукти в здравословното хранене", каза проф. Божидар Попов, председател на БДХД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай