BILLA дари над 200 хил. лв.

BILLA дари над 200 хил. лв. | StandartNews.com

BILLA България публикува своя първи доклад по корпоративна отговорност. Докладът илюстрира последователността, с която BILLA оперира по отношение на продуктите, околната среда, служителите си и обществото като цяло, както и бъдещите цели, които си поставя. Бойко Сачански, управител на BILLA България, с гордост представи пред журналисти не само първия доклад по корпоративна отговорност на BILLA България, но и първия за ритейл сектора в страната. Докладът от 64 страници синтезира данни за периода 2010-2014 г.

"Ние вярваме, че в дългосрочен план на пазара могат да оцелеят само онези компании, които спестяват ресурси, смятат служителите си за най-важния капитал, отнасят се към тях с уважение и изграждат доверие със своите партньори", каза Бойко Сачански. BILLA намали емисиите си на парникови газове с 15% и понижи въглеродния интензитет на своя бизнес с 22%. Освен това към 2014 г. 72% по-голямо количество отпадъци от опаковки бяха рециклирани.

Над 70% от плодовете и зеленчуците, продавани в супермаркетите от веригата в активния производствен сезон, са отгледани в България. BILLA подкрепя и разнообразни каузи и събития като за последните 5 години дари над 200 000 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай