Без блокада на границата за Великден

Без блокада на границата за Великден | StandartNews.com

Блокада на границата няма да има. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на брифинг, след срещата с представители на протестиращите превозвачи. Той изрази благодарност от страна на министър-председателя Бойко Борисов към всички асоциации на превозвачите.

"Няма да има блокада на границата с Гърция по Великден. Българските превозвачи ме увериха, че се отказват от обявените протести", съобщи и премиерът Борисов във Фейсбук. "С министъра на транспорта Ивайло Московски днес проведохме разговори с представители на транспортния и на туристическия бранш. Благодарих им за направения компромис и за проявеното разбиране, че трябва да се намери начин да се отговори по европейски на неевропейските действия на гърците", посочи още министър-председателят.

"До края на седмицата ще бъде изготвена съвместна декларация с призив към Гърция да не се допуска повече блокада на границата по какъвто и да е повод, в противен случай бизнесът и българските браншови организации ще отговорят реципрочно на действията им. Декларацията ще бъде връчена по официален път чрез посланика на Гърция. Радвам се, че постигнахме компромис", казва още Борисов в социалната мрежа.

„Блокада на границата няма да има, но за последен път се прави този компромис от страна на превозвачите", каза той. Министър Московски посочи, че ще има и нарочна декларация, предаде "Фокус".

По думите му, тя ще съдържа призив към Гърция, ако от сега нататък се допусне блокиране на границата абсолютно целият бизнес и всички български браншове съответно ще блокират и те границата, така че по максимален начин да бъде реципрочно отговорено на тези гръцки действия.

Министър Московски посочи, че към настоящия момент се е постигнал компромис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай