12:00 ч.

25.04.16

2 мин.

1939

3

0

Без блокада на границата за Великден

от Стандарт | редактирана в 12:10 на 25.04.16 |

Без блокада на границата за Великден

Блокада на границата няма да има. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на брифинг, след срещата с представители на протестиращите превозвачи. Той изрази благодарност от страна на министър-председателя Бойко Борисов към всички асоциации на превозвачите.


"Няма да има блокада на границата с Гърция по Великден. Българските превозвачи ме увериха, че се отказват от обявените протести", съобщи и премиерът Борисов във Фейсбук. "С министъра на транспорта Ивайло Московски днес проведохме разговори с представители на транспортния и на туристическия бранш. Благодарих им за направения компромис и за проявеното разбиране, че трябва да се намери начин да се отговори по европейски на неевропейските действия на гърците", посочи още министър-председателят.


"До края на седмицата ще бъде изготвена съвместна декларация с призив към Гърция да не се допуска повече блокада на границата по какъвто и да е повод, в противен случай бизнесът и българските браншови организации ще отговорят реципрочно на действията им. Декларацията ще бъде връчена по официален път чрез посланика на Гърция. Радвам се, че постигнахме компромис", казва още Борисов в социалната мрежа.


„Блокада на границата няма да има, но за последен път се прави този компромис от страна на превозвачите", каза той. Министър Московски посочи, че ще има и нарочна декларация, предаде "Фокус".


По думите му, тя ще съдържа призив към Гърция, ако от сега нататък се допусне блокиране на границата абсолютно целият бизнес и всички български браншове съответно ще блокират и те границата, така че по максимален начин да бъде реципрочно отговорено на тези гръцки действия.


Министър Московски посочи, че към настоящия момент се е постигнал компромис.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:19 · 25.04.2016
ДНЕС СА ЗАЛОВЕНИ ГРУПА МАНГАЛИ УБИЛИ 70 ГОДИШЕН ДЯДО С КОЛОВЕ ВЪВ СВИЛЕНГРАДСКО СЕЛО. ДА СТЕ ЧЕЛИ НЯКЪДЕ ЗА НОВИНАТА. НЯМА И ДА ПРОЧЕТЕТЕ. ТОВА НЕ Е " ЕВРОПЕЙСКА " НОВИНА. ЕВРОПЕЙСКА НОВИНА Е ЧЕ ЕДИН МАНГАЛ СЕ Е ОБЯВИЛ ЗА РАВЕН С БЪЛГАРИТЕ И Е ИЗЯЛ НЯКОЛКО ШАМАРА. ШОРОШ ЗА ТАКИВА НОВИНИ ПЛАЩА. А ТЕЗИ ЗА УБИТИТЕ БЪЛГАРИ ШОРОШ ПЛАЩА ДА НЕ ВИДЯТ БЯЛ СВЯТ. ЕЙ БЪЛГАРИ. СЪБУДЕТЕ СЕ. УБИВАТ НИ КАТО НАРОД. ШОРОШ И НЕГОВИТЕ СЛУГИ -ГРОБ И БСП
Потребител · 13:20 · 25.04.2016
МИШОЦИ!!!! Затова ще сме ВИНАГИ на това дередже! Ние определено тренираме и гоним рекорда да сме най-скапания народ на планетата - СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН
Потребител · 13:03 · 25.04.2016
Аз съм за блокада!!! Сега и веднага!. Българските граждани могат да си променят плановете за един празник, още повече , че видяха какво правят наглите гърчоля. Тъпите тур операторски фирми не виждат по далеч от утрешния ден. Затова гърчолята ще ни презират, присмиват и е..ват както им скимне.Трябва да им се покаже, че каквото почукало-това се обадило.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент