BEGE Expo даде среща на световния и регионален хазартен бизнес

BEGE Expo даде среща на световния и регионален хазартен бизнес | StandartNews.com

Официални гости на откриването бяха Кирил Домусчиев, Огнемир Митев и Ангел Ирибозов

Над 60 компании от цял свят се включиха в осмото издание на Балканското изложение на развлекателната и игралната индустрия BEGE Expo, което стартира вчера в Интер Експо Център, София. 40 на сто от участниците са български фирми, които представят своите иновативни продукти и технологични решения.

На откриването на тазгодишното BEGE Expo днес официални гости бяха Огнемир Митев, председател на Държавната комисия по хазарта, Кирил Домусчиев, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и Ангел Ирибозов, председател на УС на Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия (БТАПОИИ).

BEGE Expo събира водещи технологични компании, производители на игрално оборудване за казина и игрални зали, разработчици на игри за онлайн и мобилни приложения, технологични доставчици на платформи за онлайн игри и спортни залагания, компании предлагащи софтуерни мениджърски системи за управление на бизнеса, затвърждавайки позициите си на най-важното събитие в игралната и развлекателната индустрия в Източноевропейския регион. През последните години българските фирми производители и разработчици стабилно позиционираха България на картата на световната игрална индустрия, като водеща страна в производството и доставката на иновативни, високотехнологични и качествени продукти за игралния сектор.

За първа година в рамките на BEGE Expo се провежда конкурсът Gaming StartUp Challenge за млади иноватори и предприемачи, които ще презентират своите бизнес концепции пред жури от експерти, за да получат подкрепа и възможност за бизнес реализация. Освен в технологичната сфера, игралната индустрия осигурява огромна заетост и за други специалисти работещи в сферата на услугите – развлекателни комплекси, казина, игрални зали, хотелски, ресторантски и туристически услуги. Ето защо, BEGE Expo открива специален „Кариерен Център", за всички заинтересовани млади кадри, които ще получат информация за свободни работни места, ще се запознаят с потенциални работодатели и ще научат повече за сектора.

Наред с възможностите за бизнес, BEGE Expo предлага и многобройни развлечения на посетителите и изложителите - конкурс за красота, дегустации на гурме изкушения, демонстрация на тонизиращи и рефлекторни масажи, както и уникално барманско шоу с безплатни коктейли.

Кирил Домусчиев, председател на КРИБ

За мен е удоволствие да присъствам на най-значимото за Балканите и Източна Европа събитие в игралната и развлекателната индустрия. Радвам се, че то е организирано от нашия колективен член на КРИБ Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия вече за осми път. В рамките на изложението се организира и Източноевропейска конференция на игралната индустрия, която е много сериозен форум за представителите на игралния и развлекателния бизнес в цял свят. Събитието е с утвърдени позиции като изключително важен инициатор, подпомагащ развитието на индустрията, подкрепя производителите и дистрибуторите и осигурява ценна информация за достиженията на брашна в Източноевропейския регион. Традиционно изложението BEGE Expo се наложи като пресечна точка на бизнеса и експертите в региона. На него изложители и посетители от различни региони имат възможността да установят важни бизнес контакти, да представят продуктите си в сферата на игралния и развлекателния сектор и да предоставят технологични предложения за оптимизиране на оперативните, управленските и контролните процеси. Днес Интер Експо Център, София, отново се превърна в център на иновативни продукти и технологични решения и привлече фирми от цял свят, предлагащи продукти за хотели, игрални зали и казина, системи за сигурност и наблюдение, предложения за заведения и мултимедия. Изключително съм горд, че достойно на тази сцена заемат място български компании – производители и разработчици, които позиционираха България на картата на световната игрална индустрия като водеща страна от производството и доставката на високотехнологични и качествени продукти. Имаме компании, които са в топ 10 на производителите в света и в топ 5 на производителите в Европа. Можем само да се гордеем, че в едни такъв високотехнологичен бизнес българите сме на такава висока позиция. Българските компании създават продукти, които са не само експортно ориентирани, но и допринасящи за развитието на българския спорт чрез спонсорирането на редица спортни мероприятия. Един от примерите е „Лудогорец", чийто генерален спонсор е фирмата „Казино Технологии". Считам, че с тяхната подкрепа през последните години „Лудогорец" успя да представи България в Европа. Адмирирам организаторите за кариерния център, в който желаещите ще могат да се запознаят тук с бъдещите си работодатели и да научат максимално много от това, което им е необходимо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай