Avon дари 100 000 лв. на Фондация „Една от 8“

Avon дари 100 000 лв. на Фондация „Една от 8“  | StandartNews.com

Avon връчи дарение в размер на 100 000 лв. на Фондация „Една от 8", която е партньор на кампанията „От любов към живота – Avon срещу рака на гърдата". Сумата e набрана благодарение на обединените усилия на представители и клиенти на компанията. Парите ще отидат за финансирането на програмата „Бъди до мен", която през 2016 г. ще осигури: безплатни психологически и юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата и техните близки; практическа и информационна подкрепа по време на лечението и във всеки един етап, в който е необходима; безплатни прегледи за рак на гърдата, съобщиха от Avon.

„С дарението от 100 000 лв. показваме за пореден път своята силна подкрепа към жените с рак на гърдата в България. Подкрепа, която ще им вдъхне надежда, кураж и самочувствие в битката с болестта. Вече 14 години сме посветени на тази кауза у нас, защото Avon е много повече от козметична компания – ние сме Компанията за жени, която от създаването си преди почти 130 години е посветена на мисията да вдъхновява жените да се чувстват по-уверени, здрави и щастливи във всяка своя роля", заяви Елизавета Коробченко, управляващ директор на козметичната компания за България, Албания, Македония, Сърбия и Черна Гора.

„Нека бъдем заедно срещу рака на гърдата – от любов към най-скъпите жени в нашия живот и от любов към живота!", допълни тя.

През 2015 г. Avon насочи вниманието си към жените с рак на гърдата, като набира средства, за да подаде ръка на над 46 000 българки с това заболяване. Постигнатия успех кампанията дължи на своите представителите и клиенти, които целогодишно подкрепят каузата с покупка на благотворителен продукт от розовата серия на компанията, като 100% от печалбата от всеки артикул „От любов към живота" се даряват за борбата срещу рака на гърдата. Така Компанията за жени дава възможност за всеки да прояви своята доброта и да променя света.

Поли Генова, Мария Гроздева, Ива Екимова, Биляна Петринска, бяха само част от известните личности, присъстващи на събитието на Avon i „Една от 8", отбелязващо края на Розовата седмица и Розовия месец срещу рака на гърдата.

С помощта на всеки посланик на каузата „От любов към живота" продължава да вдъхновява хората да се включат в битката с коварната болест. Така до момента кампанията на Avon срещу рака на гърдата е дарила близо 1 400 000 лв. за апаратура и безплатни мамографски и ехографски прегледи и значително е помогнала да се повиши информираността по темата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай