Армани не понася бицепси и силикон

Армани не понася бицепси и силикон | StandartNews.com

Версаче ми каза: Аз обличам проститутки, а ти дами за църква, твърди модният корифей

Световноизвестната марка Giorgio Armani S.P.A. е създадена през 1975 г. в Милано от италианския дизайнер Джорджо Армани и неговия приятел Серджио Галиоти с капитал от 10 000 долара. Освен в модните облекла, марката днес има много продукти в области като аксесоари, козметика, аромати, интериорни мебели, бижута, часовници, цветя, книги и сладкиши. Тя групира 12 различни линии. Макар и на 80 години, Армани все още е дизайнер на множество колекции под собственото си име. По повод 40 години от старта на кариерата на прочутия дизайнер британският в. "Сънди таймс" публикува интервю, в което Армани разказва откровено за кариерата си, за конкурентите в модата, за Силвио Берлускони, за пластичната хирургия и други злободневни теми.

"Модата е бърза и преходна. Това е основното. Дизайнерите са късметлии, ако имат 10 години на модния подиум. Онези, които издържат цял живот и оставят наследство, могат да бъдат преброени на пръстите на едната ръка - Коко Шанел, Ив Сен Лоран, Карл Лагерфелд и Джорджо Армани. Шанел и Сен Лоран днес са мъртви. Лагерфелд е наемно оръжие на "Шанел" (Chanel) и "Фенди" (Fendi)", казва най-известният и най-богатият дизайнер на съвременната епоха. Откакто Павароти почина, той вероятно е най-добре познатият в света жив италианец.

"Голяма битка се води между мен и Силвио Берлускони", споделя Джорджо Армани. "Но аз не мога да понасям Берлускони. Всичко, което той прави, намирам за много вулгарно. Начинът, по който говори. И жените!", коментира дизайнерът.
Мнозина знаят, че Армани

държи екипа си в желязна хватка

но по-малко известно е, че зад желязното му спокойствие се таи вулканичен темперамент. На въпроса вярно ли е, че в студиото му често кънти любимото му навикване: "Извади си топките, покажи, че не си пълен страхливец!", дизайнерът признава "Да, да, аз говоря така. Истина е". Твърди се, че в неофициален разговор Армани обвинил Версаче, че прави "дрехи за курви". По този повод Армани обяснява: "Вярно е, но всичко беше точно обратното, не аз го критикувах, а той се обърна към мене. На едно дефиле на площад "Испания" в Рим, Версаче, гледайки мои модели, ми каза: "Аз обличам проститутки. А ти обличаш дами, които ходят на църква".
След

40 години на върха на славата

Армани смята, че не е длъжен да доказва нещо на някого. Той е уверен, че е най-добрият сред живите модни дизайнери. Преди 40 години той основава своята фирма заедно със Серджио Галиоти - тогавашния му спътник в живота и съдружник. Армани, който миналата година на 11 юли навърши 80 години, споделя, че от време на време се е съмнявал, че ще има толкова дълъг творчески път. Всяка година минава в неспирни проби и грешки. Никога не знаеш дали годината ще бъде успешна. Налага се да се бориш с трудностите и просто да не спираш усилията", казва той. На въпрос защо не си даде почивка и не се наслади на свободно време в някоя от деветте къщи, които той притежава в различни краища на света, или на своята суперяхта, Армани, отговаря: "Толкова дълго и усърдно работих, че се отучих да правя нещо друго".

През живота си талантливият дизайнер е бил свидетел на колосални промени във висшата мода и в света. "Фигурите на жените и мъжете, които обличам за модния подиум или за бутиците, кардинално са се променили, при това не към по-добро", коментира известният дизайнер. Мъжете са започнали да изглеждат прекалено спортно. "Не обичам момчета с мускули. Не бива често да се ходи във фитнеса", смее се той: "Аз харесвам здравите, силните, онези, които се грижат за тялото си, но не упражняват прекалено усърдно мускулите си". Армани обаче не следва това кредо. Почти всяка сутрин той се занимава във фитнеса в своето имение и обича да показва гръдните си мускули. Но не си боядисва косата и не използва ботокс.

Пластичната хирургия е идиотизъм

ако не става дума за отстраняване на някакъв физически недъг, смята той. Армани не приема и силиконовите бюстове. Малките гърди не е задължително да се уголемяват, смее се той. "Предпочитам да гледам жени, създадени от природата. Една жена трябва да има куража да остарее, не е нужно отчаяно да се опитва да се подмладява. С времето тялото на жената става по-хубаво. Когато жената ходи на работа, когато ражда деца, тя е силна. В нея има характер. Погледнете Кейт Бланшет", казва Армани.

Дизайнерът е готов да говори за всичко, но не и за частния си живот. Известно е, че той е гей. В портрет в сребърна рамка е човекът, който дълго време е бил негов спътник в живота. Но Армани не желае да говори нито за него, нито за други свои партньори.

Армани изповядва, че е готов да работи, докато му стигат силите. За своите 80 години той е в топформа. "Моят живот малко прилича на живот на монах. Имам много строги правила. Храня се внимателно. Давам си физическо натоварване. Чувствам се силен. Току-що добре си починах", казва той и свива юмруци като боксьор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай