Алианц предложи плащане на вноски по застраховки на мобилен ПОС терминал

Алианц предложи плащане на вноски по застраховки на мобилен ПОС терминал | StandartNews.com

Клиентите на Алианц България вече могат да правят вноски по застрахователни полици и пенсионно осигурителни партиди, използвайки своите дебитни или кредитни карти. Това стана възможно с новото решение на Алианц Банк България mPOS - мобилен ПОС терминал за приемане на картови плащания в движение.

Първи от предимствата на mPOS се възползват застрахователните дружества и пенсионно-осигурителната компания на Алианц България. „Като част от световния лидер Алианц, пред нас ежедневно стои предизвикателството да бъдем новатори и да задаваме посоката на развитие в сферата на финансовите услуги. В тази връзка нашите застрахователни агенти предлагат още едно допълнително удобство на своите клиенти – плащане на вноска по застраховка или осигурителна партида чрез дебитна или кредитна карта. Само по себе си плащането с карта не е новост, новото е, че плащането вече се случва на място при клиента", коментира Пламен Ялъмов - председател на Изпълнителния комитет на Алианц България.

Основните предимства на mPOS са удобството и бързината, като целият процес на плащане е изцяло по електронен път. Информацията за извършената трансакция се изпраща на платеца чрез e-mail или SMS, без познатите до момента бележки на хартия. „Фокусът ни е насочен към внедряване на банкови услуги, които отговарят на потребностите на клиентите. С mPOS бизнесът получава удобно решение и по-голяма сигурност при обслужване на място при клиента, като в същото време намалява разходите за управление на парични средства", коментира Росен Станимиров, изпълнителен директор на Алианц Банк България.

Вече седемдесет застрахователни агента в цялата страна са оборудвани с mPOS, като до края на 2018 г. агентите с mPOS ще достигнат над 400. „Живеем във време на голямо разнообразие от продукти и услуги. Клиентите отдават все по-голямо значение на добавената стойност към продукта. Ако вземем две застраховки с аналогични параметри, но предлагани от различни компании, и направим проучване как те се възприемат от потребителите, ще установим, че едната е предпочитана. Разликата е в качеството на обслужване. Ние в Алианц добре разбираме това и влагаме усилия нашата компания да бъде предпочитана от клиентите, предлагайки все по-добро обслужване. За клиентите е изключително важно да имат възможност да използват различни алтернативи за плащане. Именно mPOS e изборът, който им спестява най-много време", допълни г-н Ялъмов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай