Александър Димитров е новият шеф на Мтел

Александър Димитров е новият шеф на Мтел | StandartNews.com

Александър Димитров, който в момента е главен търговски директор на Виваком, ще бъде новият главен изпълнителен директор на Мтел от 1 октомври 2015 г. Димитров ще поеме поста от Танасис Кацирубас, който реши да напусне Мтел след 5 години и половина в Telekom Austria Group, съобщиха от Мтел. Димитров работи в телекомуникационната индустрия от 15 години.

Заемал е редица ръководни позиции, включително и главен изпълнителен директор на Германос Телеком България, преди да се присъедини към екипа на Виваком през ноември 2008 г. Завършил е Техническия университет в София с магистърска степен по електрически машини и съоръжения. Има и магистърска степен по маркетинг и мениджмънт от УНСС в София.

"Мтел е най-добрият телеком бранд в България. Гордея се, че имах възможността да ръководя компанията през последните две трудни години и да затвърдя лидерската й позиция на пазара. Желая всичко най-добро на страхотните хора, които работят в компанията, и на моя наследник Александър", каза Танасис Кацирубас, който е на поста главен изпълнителен директор на Мтел от 1 октомври 2013 г.

"Бих искал да пожелая всичко най-добро на Танасис и да му благодаря, че ръководи Мтел. Събитията от последната седмица - подписването на първото споразумение за национален роуминг в страната и придобиването на blizoo, показват амбициите ни да затвърдим лидерската позиция на Мтел на българския пазар", каза Алехандро Платер, главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group от 1 август 2015 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай