19:30 ч.

01.08.18

2 мин.

0

0

0

Acronis идобива T-Soft, прави развоен център в София

от Стандарт |

Acronis идобива T-Soft, прави развоен център в София

Водещата компания в областта на киберзащитата и хибридното облачно съхранение Acronis обяви, че придобива българската софтуерна компания T-Soft, която от 2012 г. разработва софтуер за Acronis. Новата компания ще се нарича Acronis Bulgaria и е част от плановете на Acronis за разширяване na дейностите си в Европа.
Acronis планира да разшири инженерния екип в София до 300 души и ще инвестира 50 милиона долара в следващите 3 г. за изграждане на ключов европейски развоен център, фокусиран изцяло върху компютърна сигурност.
Новите технологии, разработвани в София, ще предлагат лесни и ефективни решения за защита на данни, приложения и системи. Компанията планира да създаде екипи в България, занимаващи се с уеб технологии и осигуряване на качество. Acronis Bulgaria ще си сътрудничи активно с местни университети и учебни заведения, предлагайки обучение в IT сферата.
"Acronis има нужда от повече инженери, за да развива модерни технологии, които биха могли да задоволят нарастващата нужда от киберзащита. Увеличаваме присъствието си в Европа като част от стратегията ни за разширяване. Преценихме, че София е подходящ град за тази цел поради това, че там вече имаме партньор с много добри инженерни специалисти. Ще използваме уменията им за изследователска и развойна дейност в Европа. София е добър град за привличане на талантливи инженери", каза Сергей Белоусов, основател и главен изпълнителен директор на Acronis.
Acronis е основана в Сингапур през 2003 и регистрирана в Швейцария през 2008. Тази година компанията отбелязва петнадесетата си годишнина като глобален лидер в сферата на компютърна сигурност. Иновативните технологии на фирмата са подкрепени от над 100 патента, разработват се от над 500 инженери и се поддържат от над 1000 служители по цял свят. Продуктите на Acronis се използват в над 150 страни и са локализирани за над 20 езика, благодарение на което осигуряват пълноценна защита за повече от 5 милиона потребители и над 500 000 фирми.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент