5 млн. българи могат да сърфират в интернет със скорост до 42 Mbps

5 млн. българи могат да сърфират в интернет със скорост до 42 Mbps | StandartNews.com

Покритието на 3G мрежата на Мтел със скорост до 42 Mbps (мегабита в секунда) непрекъснато се увеличава и към началото на 2015 г. 4,9 милиона българи, или 67,6% от населението в страната, могат да се възползват от предимствата на технологията - предаване на данни с изключително голяма скорост и качество.

Вече 261 населени места са покрити с базови станции, работещи по технологията Dual Carrier HSPA+, която осигурява скорост до 42 Mbps. С такава скорост през мобилен интернет може безпроблемно да се свалят големи файлове за броени секунди, да се гледа HD видео или да се играят онлайн игри с високо качество на графиката. Мтел предлага качество на мобилния интернет не само в тези 261 населени места. Телекомът поддържа в цялата си 3G мрежа скорост на връзката до 21 Mbps, осигурявайки бърз мобилен интернет за всички потребители независимо от населеното място.

Паралелно с разширението на инфраструктурата на мрежата телекомът работи по нейната модернизация. Към момента 3G мрежата на Мтел е напълно модернизирана. А до края на годината трябва да приключат и подобренията на 2G мрежата. Така модернизираната мрежа е подготвена за по-лесно въвеждане на 4G LTE, което се очаква в следващите три години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай