16:55 ч.

10.09.17

2 мин.

0

1

0

140 млн. лева инвестира досега "БМФ Порт Бургас"

от Белчо Цанев |

140 млн. лева инвестира досега "БМФ Порт Бургас"

Вече заработи нов склад за меден концентрат, строи се модерен терминал за наливни товари


Близо 140 млн. лева инвестира "БМФ Порт Бургас" от вземането на концесия на двата пристанищни терминала „Бургас Изток 2" и "Бургас Запад" досега. Това съобщи специално за в. "Стандарт" изпълнителният директор на дружеството Борис Балев. Договорите за отдаване на концесия на двата терминала бяха сключени съответно на 08.09.2011 г. и 08.03.2013 г. От 2012 г. до края на 2016 г. инвестициите в двата терминала са 100 млн. лв., посочи Балев.


От началото на тази година до края на август общите инвестиции в тях възлизат на 38,8 млн. лв. През месец май пуснахме в експлоатация новия склад за меден концентрат, в който са внедрени последно поколение технологии за работа по най-високите екологични стандарти, допълни Балев. Общите инвестиции само в този проект възлизат на 30 млн. лв., пресметна изпълнителният директор на "БМФ Порт Бургас". Само от началото на годината инвестициите в него за проектиране, изграждане и оборудване са 10,7 млн. лв.


Тази година във фокуса на компанията е и изграждането на нов терминал за наливни товари. Общите инвестиции в него са почти 25 млн. лв. Основната част от тях са за изграждането на комплекса за сярна киселина – 21,5 млн. лв. Освен него тече и модернизацията на буферния склад за горива.


В проектиране, разширения и инженеринг по текущи и нови проекти на територията на двата терминала досега са инвестирани 4,9 млн. лв.


Инвестициите в други ремонтни дейности и модернизация в двата терминала възлизат общо на 2,6 млн. лв. Те са вложени в рехабилитация на жп коловози и настилки, ремонти по инфраструктурата на порта и др.
Близо 3 млн. лв. са инвестирани от януари до края на август и в механизация и оборудване на двата терминала "Бургас Изток 2" и "Бургас Запад" на "БМФ Порт Бургас", отчете изпълнителният му директор Борис Балев.


Интервю с Борис Балев - в утрешния брой на "Стандарт"


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:40 · 10.09.2017
мазнитe пeтна сe виждат дори от самолeт
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент