14:00 ч.

08.08.17

1 мин.

0

1

0
Затягаме коланите

Оборотът в търговията на дребно през юни се свива с 0,5% спрямо предходния месец, обявиха от НСИ. Продажбите на дрехи, обувки и кожени изделия падат с 3,2%, търговията на дребно с автомобилни горива се свива с 2,6%, а продажбите на битова техника, мебели и други стоки за бита намаляват с 0,5%. Явно през юни хората са свили разходите си сред като са опразнили джобовете си по време на майските празници. Спрямо месец юни на миналата година обаче оборотът в търговията на дребно нараства с 2,6%. На годишна база най-голям ръст има в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 16,2%, както и при продажбата на разнообразни стоки - с 13,9%. Продажбите на дребно на битова техника, мебели и други стоки за бита нарастват с 8,5%, а търговията с лекарства бележи ръст със 7%.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:39 · 08.08.2017
Не "сред като са опразнили джобовете си по време на майските празници", а след вдигането на цените за ток, топла вода и парно.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент