Захариева: Дупката в КТБ е над очакванията

Захариева: Дупката в КТБ е над очакванията | StandartNews.com

София. "Виждате, че дупката не е никак малка. Тя е наистина много голяма, над очакванията". Това каза служебният вицепремиер Екатерина Захариева пред журналисти в Министерски съвет преди заседание на Енергийния борд във връзка с казуса около Корпоративна търговска банка.

Надявам се Оманският фонд и БНБ да се срещнат, за да може Централната банка да чуе предложенията на фонда, подчерта вицепремиерът.

Запитана дали знае за преговори между Оманския фонд и БНБ Захариева отвърна, че на този въпрос трябва да отговори БНБ. Доколкото чета във вестниците, Оманският фонд е поискал среща с БНБ и се надявам да се срещнат, за да чуе Централната банка техните предложения, заяви тя.
 

Според вицепремиера за да се даде отговор на въпроса дали държавата би могла да подпомогне Оманския фонд в някаква степен, трябва да се чуе тяхното предложение.

"Законът е такъв, какъвто е - ако се реши тази банка и се направи пълен анализ, че е възможно тя да бъде спасена и възстановена, трябва да се чуят предложенията на инвеститорите, които искат да инвестират - колко, какво, как и в какъв срок имат намерение да инвестират. Тогава трябва да се направи анализ колко ще струва и откъде ще дойдат средствата", смята вицепремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай