Ураганът "Ямато" отвя НДК

Ураганът "Ямато" отвя НДК  | StandartNews.com

Петото гостуване на "Ямато" отново премина като ураган през НДК преди вечер. Новото им шоу "По пътя" гръмотевично разтърси Зала 1 и спечели нови и нови фенове на виртуозните японски барабанисти. 500-килограмовият тайко барабан, направен от 400-годишно дърво пазител талисман, даде началото. По пътя на ритъма публиката бе поведена от ударите по 40-те тайко в пиесата "Силен човек", за да стигне до "Моментът, в който започва нещо". Палките на барабанистите се движеха мълниеносно - до завиване на свят.

Една от най-зашеметяващите за гледане и слушане бе пиесата "Буен огън". Двойка мъже се изправиха срещу двойка жени. И двата отбора бяха изключително добре подготвени и свириха като светкавици. Никой от четиримата барабанисти не се огъна и не се отказа.

След 20-минутна пауза "Ямато" изскочиха в бели тениски с числото 20 на гърдите си в чест на рождената им дата. В шоуто имаше и тропане с крака, бурни ръкопляскания, подскачане и оглушителни подсвирквания. Японците докараха зрителите си до еуфория с изпълнението си на чинели. Накрая имаше нещо като гимнастика, в която бе въвлечена и публиката. Японците благодариха с кратка реч на български, казвайки, че са почувствали енергията на публиката. Уникалните барабанисти са изнесли досега над 2700 представления в 55 страни от целия свят, а у нас бяха по покана на "Джаз плюс".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай