Турският посланик иска удвояване на стокообмена с България

Турският посланик иска удвояване на стокообмена с България | StandartNews.com

Пловдив. Търговският стокообмен между България и Турция към момента е 5 милиарда долара годишно, а може да бъде удвоен на 10 милиарда в много кратък срок. Това желание обяви днес в Пловдив генералният консул на Турция Алпер Акташ, цитиран от "Дарик". На срещата с медиите консулът допълни, че когато това се случи, Хасково ще печели най-много, тъй като е най-близката област до Турция.

„Под патронажа на областния управител на Хасково Добри Беливанов могат да се организират много срещи, тъй като бизнесмените от двете страни се познават, и да се увеличат инвестициите", каза консул Акташ. С г-н Беливанов говорихме за развитието на туризма. Той е твърдо решен да развива отношенията между двете страни и аз му обещах че ще направя всичко, което зависи от мен за това", заяви Алпер Акташ.

След срещата днес областният управител Добри Беливанов подари на консула почетния знак на областната администрация и бутилка качествено вино от региона. Той от своя страна подари на хасковския губернатор ръчно изработена чиния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай