19:30 ч.

29.08.18

1 мин.

0

1

0

Цените на жилищата ще тръгнат надолу

от Стандарт |

Цените на жилищата ще тръгнат надолу

Тихомир Тошев, изпълнителен директор на "Кредит център"


При потребителските кредити спадът на лихвите през последните 3 години е доста по-сериозен от спада на лихвите при ипотечните кредити. Заради голямата конкуренция част от банките свалиха лихвите по потребителските кредити, тъй като се търсят нормални лихвени нива. Потребителите могат да са спокойни, тъй като лихвите в сегмента ще останат на настоящите си нива от 5 до 7%. Относно пазара на имоти в страната, той ще бъде стабилен, с по-малък обем на сделки и по-малък обем изтеглени ипотечни кредити. Строителите ще трябва да намалят цените на жилищата, ако искат добри продажби и интерес от купувачите.
От 2015 г. досега се наблюдаваха само ръстове, но пазарът в България не е толкова голям. Броят на купувачите намалява, което ще доведе до понижение на цените на жилища. Голяма част от нуждаещите се от жилище сключиха сделки през последните 3 години.
В София тези, които реагират бързо и понижават цените на апартаментите, ще увеличат продажбите си.
Строителите, които оценяват добре пазарната ситуация, ще коригират цените си, тъй като в момента има издадени доста разрешителни за строеж. През следващата година ще излязат нови големи проекти, особено в София, както и в другите големи градове.


(Bloomberg TV Bulgaria)


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 21:45 · 02.09.2018
перачницата за пари се завъртя правим евтини апартаменти за братушките продават гараж в москва купуват апартамент в софия и така 300 000 руснаци притежавт 500 000 апартамента ЗАЛОВЕДАЙТЕ ТОВАРИЩИ а ние БЪЛГАРИТЕ ще гледаме ще се самоизбиваме 2 милиона напуснха страната като една човешка длан а по голяма нужна ли ни е
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент