09:30 ч.

14.11.17

1 мин.

0

5

0

Търсят се 7000 шофьори за до 2000 евро заплата

от редактор |

Търсят се 7000 шофьори за до 2000 евро заплата

Транспортният бизнес търси да наема все повече шoфьори, заплатите варират между 1800-2000 евро, но въпреки това кандидати липсват.


"Това е най-големият проблем в сектора", посочи изпълнителния директор на на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев пред Нова ТВ. Според него причините за недостига на служители се крият в липсата на желание у младите хора да работят в сектора и в това, че е спряло обучението на шофьори в средните училища.


"Заплатите са почти същите като на френските и германските шофьори", посочи той, като в същото време призна, че професията наистина е тежка.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:20 · 15.11.2017
По-добре за по-ниска заплата, но далеч от този клозет наречен България. Тези управляващи срамят името и е време да се смени на Булгаристан това жалко подобие на държава
Потребител · 17:27 · 14.11.2017
1800-2000 евро???????????
кис маи ас.....
долни лъжи
български заплати а работиш в западна Европа
Потребител · 14:52 · 14.11.2017
два добри коментара защото тежкото в професията е че просто не ти плащат и кой ще работи съвсем без пари
Потребител · 10:09 · 14.11.2017
eи тука в Англия бг шофиори колкото щeш - на лорита, на бусeс, на таксита , прииждат като чe ли свeтът щe свърши утрe - И всички идват със сeмeиствата си. Нe знам кои кого обучава И защо нe искат да остават в Бг , но знам със сигурност чe моят зeт така си изпати с фирма за лори драивeрс във В Търново чe нe повтори. Жалко наистина. Понe сe ориeнтираитe към Украина И Молдова.Поляцитe са взeли над половин миллион украинци да работят слeд като младитe И'м наводниха Европа И нама кои да таботи в Полша. Иначe трябва да взимамe пакистанци като англичанитe.
Потребител · 10:06 · 14.11.2017
никога повече в българска фирма, ако ще и двойно повече да плащат.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент