Търсим във Firefox чрез Yahoo

Търсим във Firefox чрез Yahoo   | StandartNews.com

София. Yahoo ще се превърне в търсачка по подразбиране в уеб браузъра Firefox. Това партньорство бе обявено вчера от компанията, която допълни, че сделката е за срок от пет години с цел Yahoo да се превърне в по-конкурентоспособна на пазара на търсачките, съобщи Financial Times.

Партньорството на Mozilla с Google преди време се обезсмисли, когато американският концерн инвестира в Chrome - браузър, който се конкурира с Firefox. От своя страна Mozilla започна да разработва собствена операционна система за мобилни устройства, която вероятно ще се изправи очи в очи с Android на Google.

След това Apple също се отказа от използването на услугите на Google за iPhone, замествайки ги с търсачката на Microsoft – Bing, и с със своята услуга за картографиране – Apple Maps.

"Дълбоко вярваме в търсенето – област за инвестиции, възможности и растеж за нас", твърди главният изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер, която преди заемаше ръководен пост в Google.

Сделката е от особена важност за Mozilla, тъй като официално компанията е организация с нестопанска цел и като такава разчиташе досега основно на Google за генериране на приходи.

За 2010 г. интернет концернът е допринесъл за 84% от общо 123 млн. долара приходи на Mozilla, което е с 18% повече от година по-рано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай