14:34 ч.

20.11.14

2 мин.

6667

1

0
Търсим във Firefox чрез Yahoo

София. Yahoo ще се превърне в търсачка по подразбиране в уеб браузъра Firefox. Това партньорство бе обявено вчера от компанията, която допълни, че сделката е за срок от пет години с цел Yahoo да се превърне в по-конкурентоспособна на пазара на търсачките, съобщи Financial Times.


Партньорството на Mozilla с Google преди време се обезсмисли, когато американският концерн инвестира в Chrome - браузър, който се конкурира с Firefox. От своя страна Mozilla започна да разработва собствена операционна система за мобилни устройства, която вероятно ще се изправи очи в очи с Android на Google.


След това Apple също се отказа от използването на услугите на Google за iPhone, замествайки ги с търсачката на Microsoft – Bing, и с със своята услуга за картографиране – Apple Maps.


"Дълбоко вярваме в търсенето – област за инвестиции, възможности и растеж за нас", твърди главният изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер, която преди заемаше ръководен пост в Google.


Сделката е от особена важност за Mozilla, тъй като официално компанията е организация с нестопанска цел и като такава разчиташе досега основно на Google за генериране на приходи.


За 2010 г. интернет концернът е допринесъл за 84% от общо 123 млн. долара приходи на Mozilla, което е с 18% повече от година по-рано.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:23 · 20.11.2014
Това ще важи само за САЩ, в Европа ще си остане гугъл като основна търсачка за мозила. За Русия има уговорка Яндекс да бъде търсачката по подразбиране.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент