13:05 ч.

20.03.17

2 мин.

0

0

0

Строят завод за преработка на плодове и зеленчуци в с. Дагоново

от Владимир Симеонов |

Строят завод за преработка на плодове и зеленчуци в с. Дагоново

Ново предприятие се строи в община Белица, където е една от най-високите безработици в страната. Работата по вдигането на завода за преработка на плодове и зеленчуци в село Дагоново е започнала през октомври миналата година. Фабриката ще осигури работа на 30 души през цялата година. А в най-усилния сезон – септември и октомври, когато се прибира реколтата, ще се наемат временно и до 200 души. Инвестицията възлиза на 2,8 млн. евро, а строителството трябва да приключи най-късно до 15 октомври тази година. Обектът е с разгъната застроена площ от 2280.35 кв. м, а инвеститор е софийската фирма „Био Органик България" ЕООД. „С инвеститора сме приятели. Той хареса нашето село, защото тук населението е много трудолюбиво, а селището се намира до пътя Разлог-Велинград", каза кметът на Дагоново Иван Барабунов. Дейността на предприятието ще бъде насочена към първична преработка на плодове и зеленчуци, замразяване и изсушаване на плодове и зеленчуци. Очакваното дневно производство на замразени продукти е 5 тона. В дейностите на предприятието ще бъде включено и сушене на гъби.
Новото предприятие ще работи и ще изкупува продукцията и на местни производители на плодове и зеленчуци, но при положение, че са с добро качество и отговарят на изискванията. „Това означава сигурен пазар за стоката на нашите съселяни и на жителите на съседните населени места и в нашата община, и в съседните Якоруда и Разлог", каза кметският управник. Най-важното е, че ще се наемат предимно жители на Дагоново, в което живеят 800 души, а доста хора са без постоянна работа.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент