Стартират и продължават ремонтите на 1500 км пътища до края на годината

Стартират и продължават ремонтите на 1500 км пътища до края на годината | StandartNews.com

София. Регионалното министерство утрои плановете си за ремонти на пътища през годината. Министър Десислава Терзиева съобщи, че до края на 2014 г. ще стартират и продължат ремонтите на 1500 км от републиканската пътна мрежа, като в края на лятото ще започне рехабилитацията на 50 км от старите участъци на автомагистрала "Тракия". В края на март МРР представи програма за рехабилитиране на 512 км пътища и изграждането на 90 км нови отсечки на стойност 770 млн. лв.

Терзиева съобщи още, че заради меката зима от почистване са спестени 15,5 млн. лв., които ще веднага ще бъдат отпуснати за ремонти на второкласни и третокласни пътища. Към тях за такива дейности ще бъдат добавени и 16 млн. лв. от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура". Общо с тези средства по думите на министъра ще бъдат закърпени 240 километра.

Започнал е ремонт на 18 км пътна мрежа при Стрелча. Работи се на кръговото кръстовище при Кнежа. Предстои да започне ремонт на 4 кръстовища по направление Слънчев бряг-Бургас. Целта е ремонтите да завършат преди началото на туристическия сезон, поясни Десислава Терзиева.

Според данните от ноември месец до момента за зимното почистване на Републиканската пътна мрежа са изхарчени 44,5 млн. лева.

„Това е най-евтината зима за пътната агенция от 2010 година", коментира министърът.

На снегопочистващите фирми са наложени глоби от почти 101 хил. лв, като само 94 хил. лв. от тях са били през ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай