"Стандарт" с дискусия "Да! на българските региони - Кърджали"

"Стандарт" с дискусия "Да! на българските региони - Кърджали" | StandartNews.com

Започна дискусията на вестник "Стандарт" и КРИБ на тема "Да! на българските региони - Кърджали". Участват 4 министри - Лиляна Павлова от МРРБ, Десислава Танева - министър на земеделието, Зорница Русинова - министър на труда и социалната политика, Николина Ангелкова- министър на туризма.

В разговорите участват и  зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, Диян Стаматов - зам.-министър на образованието, както и народните представители от региона Цвета Караянчева от ГЕРБ, от ДПС Ердинч Хайрула, Мустафа Ахмед и Салиха Емин.

Областният управител Илия Илиев, кметът на Кърджали Хасан Азис и кметове на останалите 6 общини, също председателят на КНСБ Пламен Димитров, представители на над 100 фирми от региона, шефове на регионални институции, председатели на браншови организации, представители на изпълнителната, законодателната и местната власт са част от събитието на "Стандарт".

Акцент на дискусията са развитието на инфраструктурата на област Кърджали, възможности за изграждане на обходен път на Кърджали, също разширяване на пътя Кърджали-Смолян. Във фокуса на дискусията е и държавната политика в сферата на земеделието, заетостта, въпросът с кадрите, изобщо политиките за развитие на регионалната икономика, туризма, въдзможности за професонално образование според спецификата на региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай