Сменяме мебелите през 30 години

Сменяме мебелите през 30 години | StandartNews.com

Мебелите в жилищата ни са средно на 30 години. Масовата част от апартаментите в големите градове са обзаведени през осемдесетте години и оттогава мебелировката не е подменяна. Ако решим да освежим домовете си, най-често залагаме на нов текстил или аксесоари. Това разказа Йоана Цонева, маркетинг мениджър на голяма търговска верига за мебели.

Напоследък обаче все повече хора търсят нови решения за домовете си, смята тя. Най-често подменяната част от обзавеждането са диваните. Следват ги леглото и матраците. Хората напоследък обаче все по-често започват да търсят нови решения за домовете си и показват желание да купуват както аксесоари и текстил, така и изцяло нови мебели. Трайна тенденция е да се избират мултифункционални мебели, които да оползотворяват максимално ограниченото жилищно пространство, каза Цонева. При избора на нови мебели водещо е съотношението между цената и качеството.
Пазарът на мебели в България не е голям и е в порядъка на 300 - 400 млн. евро, коментира Тео Муратидис, управител на хипермаркет за обзавеждане. 11% от общата търговия вече се държи от една от големите международни вериги, която стъпи у нас през 2011 г., съобщи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай