След среща с Бойко: Гърци местят бизнеса си у нас

След среща с Бойко: Гърци местят бизнеса си у нас | StandartNews.com

Предприемачите питали за еврозоната, банките и режим за инвестиции

Нова вълна от свежи капитали може скоро да тръгне към страната ни. Над 120 представители на големи гръцки фирми са заявили интерес да преместят бизнеса си у нас по време на среща с премиера Бойко Борисов. Повечето от компаниите от южната ни съседка членуват в Гръцкия бизнес съвет в България.

По време на срещата с премиера Борисов бизнесмените са се интересували от въпроси, свързани с банковата стабилност, политиката на страната ни за влизането в еврозоната, както и с възможностите за облекчаване режима на инвестиции. На срещата присъствали и мениджъри на фирми, регистрирани у нас, с гръцки капитал в размер на 3,5 млрд. евро. Инвестициите им са насочени основно в банковата и финансовата сфера, както и големи промишлени предприятия в областта на металургията, стъкларската, циментовата, строителната и хранително-вкусовата промишленост.

През пролетта на миналата година статистиката отчете бум на гръцки фирми, които смениха регистрацията си с такава у нас заради по-ниските данъци и по-евтината работна ръка. Те базираха офисите си основно в Сандански и Благоевград заради близостта с южната ни съседка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай