Sin Cars стъпи на три континента за 5 г.

Sin Cars стъпи на три континента за 5 г. | StandartNews.com

Досега компанията е разработила три различни типа автомобили

"Син Карс Интернешънъл" ЕООД е бързоразвиваща се българска фирма за производство на суперавтомобили със собствена марка SIN CARS.
Моделната гама включва шосейни и състезателни автомобили с над 50 реализирани продажби.
Компанията е създадена през 2013 г. в Англия с цел разработка и тестване на състезателни и улични автомобили, като през 2015 цялата производствена база се мести в България. От 2013 г. до сега е разработила три различни типа автомобили с различни подмодели, като това са състезателен Sin R1 GT4, хомологиран за състезания в цял свят, Sin R1, който е улична версия на Sin R1 GT4 с различни модификации, достигащи 800 к.с. в хибридна версия с електрическо и конвенционално задвижване. Третият автомобил, разработен от Sin Cars бе представен на Международното автомобилно изложение в Женева тази година - Sin S1 - предназначен за млади хора и автомобилни ентусиасти. Последният проект L City е в работна фаза, като прототипът ще бъде представен на изложението Sema в Америка(LA), а след това и в Женева.
За по-малко от 5 години съществуване фирмата е разработила повече от десет модификации на различни автомобили, които са произведени и реализирани като краен продукт.
За тези 5 години компанията е успяла да стъпи на три континента - Европа, Австралия и САЩ, като в момента

изцяло се издържа от продажби и реализация на готови автомобили

и успява да поддържа дори изследователска и развойна дейност. Нефинансовите инвестиции на фирмата се състоят в обучаване на студенти, работници и инженери в несъществуващи в България професии, специфични за изследователската и развойна дейност.
2018 година за SIN CARS е изпълнена с нови начинания. Първо с представянето на S1 в Женевското автомобилно изложение, SIN CARS International показват своето напредничаво мислене. SIN S1 е революционен и многофункционален автомобил със състезателна и улична версия, който може да бъде персонално проектиран от бъдещия си собственик. Започвайки с избора на шаси,той може да го проектира, както като открит кабриолет, така и като напълно оборудвано затворено купе с климатик, електрически прозорци и изискан интериор, който да отговаря и на най-взискателните водачи. Има възможност да се избере и комбинация между двете. Клиентът решава какви да бъдат характеристиките на колата, нивото на комфорт и стила на екстериора. Също така

може да се избере между три типа задвижване на S1

– двигател с вътрешно горене в два варианта: 2,3 литра eco boost, 310 к.с. или 3,5 литра, 365 к.с., задвижване с Plug-in хибридна система или напълно електрически автомобил със 120 волтова батерия със стартова мощност 24kW/h и 120 к.с. на електрическия мотор, което дава 200км пробег за едно зареждане. Купувачът избирате стила на купето, като се започне от отворен тип спортна кола, към която можеда се добавят компоненти и да "се затворят" купето. А най-доброто е, че модулният дизайн позволява да се актуализира или да променя дизайна на S1 за целия срок на експлоатация на автомобила.
Другото ново попълнение към гамата на SIN CARS e L City. Моделът представлява мултифункционална платформа, над която може да се надграждат различни варианти, съобразно нуждите на използване. Конструкцията ще позволява във всеки един момент да бъде надграждана спрямо нуждите на различните клиенти. Използването на стандартно управление с волан, педали и седалка ще бъде предвидено да бъде заменено лесно с електрохидравлична система за управление и спиране. Пълната автоматизация на контролните елементи ще позволява лесното надграждане на самоуправляващо се превозно средство. Първи етап ще бъде произвеждането на автомобилите основно като транспортни с максимум 2 места в категория L6-E и L7-Е, които позволяват лесна хомологация и регистрация за движение в Европа. Скоростите за предвижване ще бъдат, съответно, лесно регулируеми, като не се предвиждат скорости по-големи от 70 км./ч.

Какви ще са предимствата на L CITY?

1. Мултифункционална платформа: различни видове двигатели, различни видове купета, възможност за модифициране според нуждите на клиента - за 2, 4 или 6 души.
2. Environment friendly – електрически автомобил – литиево-йонни батерии, стандартни или друг вид батерии. Батериите са разположeни в пода, позволява използването на различни комплекти батерии, които могат да носят до 600 км. пробег при необходимост.
3. Recyclable friendly – напълно рециклируеми – тръбна стоманена или алуминиева рама, която на практика няма амортизация, пластмасови външни части на купето от рециклируема ABS пластмаса, стъкла, електромотор, батерии и контролер.
4. Ниски производствени разходи, високо качество, много по-добро от това, ако се произвежда в Китай.
5. Ниски транспортни разходи и възможност за сглобяване на модулен тип на превозните средства в различни точки на света.
6. Оптимизиран процес на производство, който позволява бързо и лесно асемблиране на различни варианти с използването на стандартни материали.
7. Автомобилът ще може да се използва като self drive или още наречено – drive by wire - Тази технология замества традиционните системи за механично управление с електронни системи за управление, използващи електромеханични задвижвания и интерфейси между човека и машината, като педали и емулатори на усещане за управление. Компоненти като кормилна колона, междинни валове, помпи, маркучи, колани, охладители и вакуумни сервоусилватели и главни бутилки се отстраняват от автомобила. Това е подобно на системите използвани широко в авиационната индустрия.
8. Соларните клетки, намиращи се на тавана на автомобила, ще дават възможност за използване на капацитета на батериите, ако автомобила не е ползваем през деня, към цялостната енергийна система на дома или офиса. L City ще бъде една неразделна част от така наречените ''умни'', енергийно независими къщи на бъдещето.
Постижимо ли е това?
Нека си спомним историята на България в сферата на каростроенето. Световно известно е името „Балкан кар" - един от най-големите производители на електрокари в света от 70-те до началото на 90-те години на 20 век. Как сме успели преди години да превземем света чрез производството на електрокари и транспортни платформи – отговорът е един – чрез проста конструкция, лесна за обслужване и производство, и оптимално конукурентна цена.
Базирайки се на опита в производство на суперавтомобили, Син Карс имат пълните знания и възможности да направят този проект реалност!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай