Рестартират проекта "Дестинация Рила"

Рестартират проекта "Дестинация Рила" | StandartNews.com

Проектът "Дестинация Рила" ще бъде рестартиран, каза председателят на Френско-българската търговска и индустриална камара Стефан Дюлае. Той припомни, че проектът е на стойност 600 млн. евро и не е "просто за един ски курорт", а за цялостно развитие на планината.

Той е много важен за българската икономика, смята Дюлае. "Ще запознаем министър Лукарски с актуализираното досие на проекта и той ще бъде рестартиран", допълни той. Темата за "Дестинация Рила" обаче не е била обсъждана по време на срещата между представители на френския и германския бизнес и икономическия министър Божидар Лукарски, провела се вчера. Разговорите бяха организирани от Френско-българската търговска и индустриална камара и Германо-българската индустриална камара.

Представители на около 100 водещи компании от двете държави са представили своите проблеми пред българския министър. Лукарски обясни, че един от поставените въпроси е бил за двойното данъчно облагане между гражданите на България и Франция. Проблемът лесно ще бъде изчистен, допълни той. Лукарски посочи, че по време на срещата с бизнеса от двете водещи европейски икономики са дискутирани промени в ключови закони, сред които Търговският закон и Законът за публично-частните партньорства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай