07:40 ч.

26.01.18

1 мин.

0

1

0

Процедури за 1,9 млрд. по програмата за иновации

от редактор |

Процедури за 1,9 млрд. по програмата за иновации

Процентът на обявените средства по ОП „Иновации и конкурентоспособност" (ОПИК), спрямо общия й бюджет, надхвърля 75%, или близо 1.9 млрд. лева. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на публичното представяне на процедурата „Подкрепа за пилотни и демонстрационни инициативи за ефективно използване на ресурсите".


Днес бе последният от серията информационни дни по процедурата, след като през изминалата седмица бяха организирани събития във Варна, Велико Търново, Плевен, Стара Загора и Пловдив.


„Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е близо 72 млн. лв. Очакваме средствата да са достатъчни за финансирането на над 70 проекта в трите категории – микро, малки и средни предприятия", съобщи Манолев.


Към днешна дата общият размер на разплатените средства по ОПИК надхвърлят 588 млн. лв. Около 1500 компании вече са се възползвали от финансирането по програмата, очаква се до края на програмния период бройката да се удвои.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:56 · 15.02.2018
Според Хенри Кисинджър Още през 1920- 1930 година Уилсъновите принципи за колективна сигурност печелят последователи. Днес почти 100 години по-късно поне засега изглежда, че въпреки член 42-46 от ДЕС и общата политика за сигурност, Правителството на Борисов 3 в коалиция с патриотите се придържа сякаш по-скоро към политиката на така наречената ,,Realpolitic'' или по-скоро към политиката на т.н. Raison d état, като явно показват пред света, че не сме узрели за провеждането на политика неприсъща за 19 век.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент