Президентът призова към активност за санирането на панелките

Президентът призова към активност за санирането на панелките | StandartNews.com

Сливен. "Много е важно Сливен да бъде амбициозен и по програмата за енергийна ефективност, по която следващите две години гражданите безплатно могат да санират панелните си жилища. Тук е необходимо да се обърнем с апел към гражданите да бъдат активни. Всеки голям блок може да бъде саниран на 100%. Кметът е готов, амбициран, иска да върши работа, областният управител, общинският съвет са на линия. След две години може да имаме един съвсем друг Сливен по отношение на панелните сгради". Това заяви по време на срещата с граждани в Сливен президентът Росен Плевнелиев.

"Изключително съм благодарен на кмета, защото високо ценя неговата инициатива да подкрепи града, да изпълнява европейски проекти по един достоен начин. Виждаме промяната, тя е впечатляваща", каза държавният глава. "Имах среща и с областния управител, и с кмета и мога да кажа, че това са едни добри стопани, които се стараят и искат да работят за града и за неговите граждани", заяви Росен Плевнелиев. На срещата между него, градоначалника и губернатора присъства и председателката на общинския съвет Мария Григорова. "Стандарт" научи, че държавният глава е посъветвал сливенските управници да бързат с общите събрания на блоковете, разяснителната работа и кандидатстването заедно с определяне на фирми-изпълнители.

Росен Плевнелиев обеща да инициира разговор с политическите сили за законодателна инициатива, свързана с решаване проблема с утилизацията на боеприпаси. "В Сливен мои гости бяха граждански комитет, който има своята ясна позиция от гледна точка правилата за обезвреждане на боеприпасите. Трябва да се поучим от грешките, но още по-важно е да се поучим от трагедиите", каза държавният глава. Той ще инициира срещите с политическите партии през февруари и март и ще запознае техните ръководства с идеите, представени от гражданския комитет в Сливен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай