Предлагаме агнешко и кисело мляко на Дубай

Предлагаме агнешко и кисело мляко на Дубай | StandartNews.com

Министърът на икономиката Божидар Лукарски и посланикът на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Н.Пр. Шейх Ахмед Али Хамад Алмуалла очертаха темите за разговори при предстоящото на 11-13 октомври посещение в България на министъра на икономиката на ОАЕ Султан бин Сайед Ал Мансури начело на бизнес делегация. Министър Лукарски заяви интереса на България към съдействие на правителството на ОАЕ за внос на селскостопанска продукция от България и по-специално на млечни изделия и закваски от държавната "Ел Би Булгарикум", агнешко и пилешко месо, царевица, минерална вода и др.

Страната ни разполага с възможности за износ за ОАЕ на козметични продукти, лекарства, медицински пособия и тютюневи изделия. "В областта на инфраструктурата бихме могли да доставяме строителни материали, както и да участваме в проекти за изграждането на жилищни и инфраструктурни обекти и ВИК, включително и технологии за обезсоляване на морска вода", посочи министър Лукарски. Той заяви, че от значение за страната ни са и възможностите за привличане на инвестиции от ОАЕ.
От своя страна Н. Пр. Шейх Ахмед Али Хамад Алмуалла подчерта, че за ОАЕ е от голяма важност осигуряването на сигурността на хранителните доставки и затова нашата селскостопанска продукция представлява интерес за страната. Също така той посочи, че ОАЕ предлага възможности за реализиране на много строителни работи във връзка с предстоящото ЕКСПО 2020 в Дубай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай