19:15 ч.

03.11.17

2 мин.

0

8

0

Правим хотели и ВЕЦ-ове в Куба

от редактор |

Правим хотели и ВЕЦ-ове в Куба

Български компании може да участват при изграждане на хотели и ВЕЦ-ове в Куба. Възможностите за създаването на съвместни предприятия в хранително-вкусовата промишленост, ВиК, енергетика, ИКТ и туризма бяха обсъдени в Хавана на среща между зам.-министъра на икономиката Александър Манолев и Рамиро Валдес, зам.-председател на Държавния и Министерския съвет на Куба. Това е една от най-високите позиции в управлението на Куба, като самият той носи титлата „коменданте".


„През годините нашите две страни винаги са имали много близки отношения, но нямаме реализирани значими съвместни инвестиционни проекти. Смятам, че е дошло времето това да се промени, а в България има компании, които могат да отговорят на растящите нужди на икономиката на Куба", посочи зам.-министърът.


Според представителите на правителството на Куба, може приоритетно да се работи за разкриване на съвместни предприятия във ВиК и енергетиката и по-специално при изграждането на водноелектрически централи. Туризмът също бе определен като приоритетен сектор, в който може да се използва българския опит, в това число и за изграждане на хотелски бази. Българските акумулаторите са едни от познатите стоки на кубинския пазар. В тази връзка беше обсъдено да се проучат възможностите за съвместно производство в островната държава. В Куба е познат и опитът на България при производство на санитария, който бе определен като перспективен за реализиране на съвместен проект. На срещата беше договорено да се подпише Меморандум между представители на „Строителна механизация" АД – Казанлък, които са част от българската бизнес делегация и са специализирани в ВиК сектора, и Националния институт по хидравлични ресурси.


Създаването на съвместни предприятия в хранително-вкусовата промишленост бе обсъдено на среща на зам.-министър Манолев с Мария дел Кармен Консепсион Гонзалес, министър на хранителната индустрия на Куба. Страната разработва стратегия за храните, в която ще се определят субектите, които ще произвеждат и тези които ще внасят, стана ясно на срещата. Затова сте на точното място в точното време, посочи министър Гонзалес и допълни, че Куба има интерес към разкриването на съвместни предприятия в сектора. Като приоритетни подотрасли бяха споменати млечните продукти и различни видове консерви.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

PIch · 11:17 · 14.11.2017
горкитe кубинци! като глeдам нашитe хотeли, произвeдeниe на малоумни архитeкти и строитeли от БГ, направо сe плаша са КУБА :-(
Потребител · 10:30 · 07.11.2017
що не иим продадете руските варели и не им направите една хубава АТОМНА ЦЕНТРАЛА
Потребител · 08:06 · 04.11.2017
рeдакторът e тъп като гъз
Потребител · 03:14 · 04.11.2017
Затова само "правим". България -ало,на коя планeта стe?Искам връзка съc зeмята
Потребител · 02:20 · 04.11.2017
Богата държава
Да · 23:20 · 03.11.2017
Още една идея. Може Бочко Тъпото да я присвои за своя и да правим вецове в Сахара и да им продаваме пясък.
Потребител · 19:42 · 03.11.2017
алоооо
"правим" и "можe да правим" са различни врeмeна
тъпак рeдактор
Потребител · 04:45 · 04.11.2017
@Потребител От години реформи правят и борят корупцията, е кой се бори срещу себе си?
Колкото борят корупцията толкова и хотел ще направят на кубинците, могат само да ги окрадът ако кубинците не са по големи крдци от българските...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент