20:15 ч.

15.06.17

1 мин.

0

0

0

По-лесно качват фирми на борсата

от Ивета Иванова |

По-лесно качват фирми на борсата

По-лесно ще се качват акции на компании за търговия на фондовата борса. Това ще стане с промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа, които бяха приети на първо четене от бюджетната комисия към парламента. Те са внесени от депутатите от ГЕРБ Делян Добрев и Данаил Кирилов. От 2009 г. насам основните политически партии заявяват, че развитието на капиталовия пазар е техен приоритет, каза Делян Добрев. По думите му всички антирекорди в ЕС за капиталовия пазар се държат от България и така политическите сили са осъзнали, че трябва да се работи по този проблем. Основната цел на законопроекта е именно да се подпомогне развитието на капиталовия пазар. През септември 2016 г. беше приета стратегия за развитието на капиталовия пазар, като първата от общо 14-те мерки в нея е промяна на законодателството. С приемането на промените ще се изпълни тази мярка, каза Добрев. С промените се осигурява по-голяма прозрачност на пазара и защита на интересите на инвеститорите, облекчаване на административната тежест за публичните дружества и емитентите на ценни книжа.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент