Покупките на смартфони на изплащане скочиха с 250%

Покупките на смартфони на изплащане скочиха с 250% | StandartNews.com

София. Покупките на смартфони на изплащане скочиха с 250% през първата половина на годината спрямо същия период на 2013 г. Това показва 8-то издание на класацията на "БНП Париба Лични финанси" "Топ 10 на изплащане".

Покупките на таблети нарастват с близо 50%. Така все повече българи имат постоянен достъп до интернет. Според експертите това ще доведе до промяна на икономическата среда и много сектори ще трябва да се адаптират към новата мобилна реалност. Между тях са банковото дело, търговията на дребно, маркетингът, медиите, развлеченията, издателската дейност, програмирането и т.н., смятат експертите на "БНП Париба Лични финанси".

В класацията "Топ 10 на изплащане" влизат най-търсените модели сред 10-те най-търсени типа продукти, според молбите за потребителски кредит в "БНП Париба Лични финанси". На първо място в класацията е смарт телевизорът, следван от лаптопа, смартфона, пералнята и таблета. Според експертите на "БНП Париба Лични финанси" смартфоните ще станат "банкови офиси" в джобен формат. В близко бъдеще банковите сметки ще бъдат интегрирани със смартфоните. Те ще заменят парите в брой и кредитните карти.

Освен банкирането, смартфоните ще променят и търговията на дребно. Като анализират данните от предишния опит на клиентите, търговците ще могат да адресират точната оферта към всеки клиент. Предложенията ще се получават на мобилните устройства на клиентите и ще ги насочват към най-близкия магазин.

На изплащане се купуват по-скъпи стоки спрямо миналата година, сочат данните от класацията. Най-търсената стока на изплащане е 40" 3D LED Full HD смарт телевизор, който е свързан с интернет и поддържа приложения за социални медии. През 2013 г. най-търсените телевизори бяха 32" LCD HD ready. Средната цена на новия победител е 840-890 лв., което е близо два пъти повече от цената на победителя за 2013 г. Средната цена на най-търсения смартфон е 1290 - 1340 лв. при цена от 890-940 лв. за 2013 г. Най-популярният таблет също е по-скъп и има цена от 540 до 590 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай