Обявяват търга за проекта на новия порт във Варна

Обявяват търга за проекта на новия порт във Варна  | StandartNews.com

Варна. Правителството отпусна един от най- големите пакети за проектите на Варна от 500-те милиона лева по програмата за растеж на регионите, каза транспортният министър Данаил Папазов, който придружаваше шефа на парламента Михаил Миков.

Той припомни, че сред приоритетите са преместване на пристанището и изграждане на новия интермодален терминал – с товарна гара, с нови терминали за зърно и контейнери в района на кв."Максуда"- там където беше по проекта на Японската банка. В момента се прави процедурата за търга и до края на април ще бъде обявена.

На извънредното заседание на НС във вторник ще продължим на второ четене на Закона за черноморското крайбрежие, което пряко влияе на Варна, каза соцдепутатът и председател на регионалната комисия в парламента Борислав Гуцанов. Той припомни, че най-съществено в измененията, е че се слага край на безумните строителства по морето, които се нагледахме през последните години. Ще има равнопоставеност на плажовете - 50 % свободна зона и 50% заета от концесионери или наематели. Така е намерен баланс за летовниците и за хората,които правят туризъм, коментира депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай