Обсъждат икономическото състояние на Северозапада

Обсъждат икономическото състояние на Северозапада | StandartNews.com

В понеделник в малката зала на младежкия дом в Монтана започва поредното обсъждане на икономическото състояние на Северозапада. Конференцията, чийто домакин е общината, се организирана от Съюза на икономистите в България Асоциацията на българските градове и Асоциацията на планинските общини.

В дневния ред на конференцията са включени обсъждания на стратегията на правителството за за преодоляване на диспропорциите в развитието на регионите, мерките в подкрепа на Северозапада, Родопите, Странджа-Сакар и пограничните планински и полупланински райони, одобрени от кабинета през декември 2015.

Ще бъде дискутирана и темата за Долен Дунав като инвестиционна перспектива пред хидроенергетиката, клъстерния подход за публично-частното партньорство в насърчаване на инвестициите и предприемачеството. Ще бъде обсъдена и инициативата за създаване на регионален фонд за инвестиции с център Монтана.

Конференцията ще открие кметът Златко Живков, а като лектори са посочени проф. Кръсто Петков, доц. Александър Цветков, доц. Йордан Качев и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай