22:40 ч.

09.03.16

1 мин.

3494

7

0

Новите жилища са хит в продажбите

от Ивета Иванова |

Новите жилища са хит в продажбите
Снимка: БГНЕС

Продажбите на имоти в София от началото на годината до днес са нараснали почти двойно спрямо същия период на миналата година, сочат данни на Bulgarian Properties. "Това се дължи основно на увеличението на продажбите на жилища ново строителство, които за тази година съставляват около 50% от общия брой продажби в София", каза Полина Стойкова, изпълнителен директор на компанията. По думите й, новото строителство съставляваше едва около 15% от продажбите в София за периода януари-март на 2015 г.


Ръстът в покупките на жилища ново строителство е трикратен спрямо миналата година, а покупките "на зелено" бележат бум от почти нулев интерес през предходните години. Цените на имотите ново строителство започват от 800 евро/кв.м и надхвърлят 2000 евро/кв.м, като купувачите са активни във всички сегменти. Най-често купувачите са млади семейства и хора над 40 год. със стабилен бизнес и доходи, които купуват както за собствено ползване, така и за инвестиция.


Най-много се купуват двустайни жилища, но има голям интерес и към тристайни и многостайни, като при комплексите на зелено купувачите имат възможност да обединяват апартаменти с цел формиране на по-голямо жилище според техните нужди и тази възможност предизвиква доста голям интерес. Очаква се подемът в жилищния пазар в София да продължи и през 2016 г. с нарастване на цените с около 7%.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:10 · 11.03.2016
Какво зна4eниe има колко от тия са от София бe комплeксар. А виe по-добрe сe запитаитe вси4ки тия далговe натрупани вав финансовата систeма като избухнат какво 6тe станe. И вси4ки прeпалнeни с пари банки като трагнат да излизат кадe биха могли да отидат. Само знаeтe да плжуватe
аз · 08:51 · 10.03.2016
глупости.
Потребител · 07:12 · 10.03.2016
Да де ама колко от тези купувачи на жилища са родом от София-някой задава ли си този въпрос въобще?
Потребител · 05:10 · 10.03.2016
М да що само Полито от б.пропъртис на всякъде търби голям ръст сделки на зелено...? Или някои плаща за тези коментари а не изключвам шефа и да е почнал да строи и му се иска да продаде още на картинка? .. тя ли е гурото на имотният бизнес?
Потребител · 13:24 · 10.03.2016
@Потребител Ествествено че се плаща! Атаката е масивна и продължителна. Има много хора със спестявания и въпроса е как тези хора да бъдат накарани да инвестират парите си в иначе непродаваем НИ.
Потребител · 04:32 · 10.03.2016
кура ми янко
Европа отива към рeцeсия
Потребител · 02:30 · 10.03.2016
Пазарът на НИ за пореден път се отлепи от дъното :)
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент