15:30 ч.

08.09.17

2 мин.

0

0

0

Наше бренди с голям златен медал от световен конкурс

от Стандарт |

Наше бренди с голям златен медал от световен конкурс

Страната ни спечели три медала от Spirits Selection by Concours Mondial


Голям златен медал спечели наше бренди на световния конкурс за спиртни напитки, който се проведе в Чили. Най-високото отличие е за 15-годишното Black Sea Gold (2002 г.).
Още два златни медала бяха присъдени 3-годишното, отлежало в дъбови бъчви, уиски Black Ram и за 25-годишното бренди Black Sea Gold. „За първи път Spirits Selection присъжда своята най-голяма награда на български напитки", коментира Кристоф Сепулведа от „Пробежекс", представителят на конкурса за България. „Освен хубаво вино, България прави и качествени високоалкохолни напитки", допълни Меглена Михова от „Пробежекс". „Spirits Selection избра България за следващата страна-домакин. Вярваме, че това ще помогне на българските производители да намерят по-голямо признание на международните пазари, а България да бъде открита от международната общност не само като винена дестинация, но и като производител на високоалкохолни напитки", каза тя.
България участва в Spirits Selection за първи път през 2015 г. и още тогава печели отличия. За три години на страната ни са присъдени общо 14 медала. Българското бренди e отличено за втора поредна година, а българското уиски – за първи път. Останалите медали на страната ни от Spirits Selection през годините са за българска ракия, текила, водка и джин.
Общо 24 Големи златни медала са присъдени т.г. на Spirits Selection. Те са за байжиу от Китай, писко от Чили, арманяк, коняк, водка и ром от Франция, ром от Гватемала, уиски от Индия, ликьор и грапа от Италия, ром от остров Мартиника, мескал и текила от Мексико, шотландско уиски от Шотландия, бренди от Словакия, уиски от Тайланд и вермут от Испания. Франция е с най-много Големи златни медали (8). Следват я Мексико (3), Италия и Испания (всяка една с по един). Петте страни с най-много отличия (Голям златен, Златен и Сребърен) през 2017 г. са Франция (вкл. Гваделупа, Мартиника и Реюнион), Китай, Мексико, Италия и Тайланд. За първи път през 2017 г. Конкурсът отличи и био алкохол – водката Ekiss от Франция, която е едно от четирите „открития" (Revelations) на Spirits Selection.
Тазгодишното издание на Spirits Selection се проведе в Ла Серена, Чили, от 22 до 24 август. 66 съдии от 22 държави оцениха 1140 високоалкохолни напитки. В надпреварата участваха 54 страни-производители от Европа, Азия, Северна и Южна Америка. Не всяка държава, подала мостри за надпреварата, печели медал.
Следващият град-домакин на Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles е Пловдив. Конкурсът ще се проведе от 21 до 23 август 2018 г. с подкрепата на Министерството на икономиката и на община Пловдив.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент