НАП към "Емко": Къде са акциите на "Дунарит"?

Ценните книжа за запорирани и не могат да се прехвърлят, категорични са дънъчните

НАП към "Емко": Къде са акциите на "Дунарит"? | StandartNews.com

 Действията на НАП по случая с "Емко“ са основани изцяло на закона и нямат никаква връзка с процедурите около лиценза на дружеството. Това съобщиха от пресцентъра на дънъчните. Посещението на служители на НАП днес е свързано с ревизия на трето лице, започнала от органите на приходната администрация през 2015 г. През април 2015 г. НАП е запорирала. поименни акции в капитала на "Дунарит, притежавани от третото лице. Запорът е вписан и в търговския регистър.

През юни 2017 г. органите на НАП са установили, че основен акционер в  "Дунарит“ вече не е третото лице, а "Емко“. Подобна промяна не би следвало да е възможна, защото прехвърлянето на акции, върху които е наложен запор не е допустимо от закона. Във връзка с това публичните изпълнители на НАП София са опитали неколкократно – писмено и чрез лично посещение в офисите на "Емко“ в началото на септември 2017 г. да изяснят местонахождението на запорираните акции, за да бъдат иззети, каквото е изискването на закона, както и връзката на "Емко" с тях.

Досегашните опити на служителите на НАП да получат отговор на въпросите са останали без резултат, поради което е извършено ново посещение днес със съдействието на органите на МВР.

Публичните изпълнители на НАП отново са поискали информация и предаване на акциите, но са получили отговор от персонала на "Емко“, че не знае къде се намират ценните книги. За действията си от днес служителите на НАП са съставили протокол, съгласно разпоредбите на ДОПК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай