КРИБ подкрепя премиера за бизнес между САЩ и България

КРИБ подкрепя премиера за бизнес между САЩ и България | StandartNews.com

Абсолютно подкрепяме изказването на премиера за отношението на САЩ към България, обяви пред журналисти председателят на КРИБ Кирил Домусчиев след среща с предсeдателя на представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев във връзка с жалбата, която работодателите внесоха в ЕК преди месец за неправомерна държавна помощ, която се оказва на американските централи, предаде"Фокус".

"Правителството добре разбира, че тази каша, която е забъркана от предходни правителства и политици през годините по някакъв начин трябва да се оправи. В случая България разчита на подкрепата на ЕС, защото това, което е извършено е едно престъпление. Неслучайно сезирахме и Прокуратурата", коментира Домусчиев. Той посочи, че българското законодателство не позволява развалянето на договорите за американските централи.

"Ние оставаме с голямата надежда, че ЕС ще ни подкрепи и помогне така, както се случи с Полша и Унгария", добави Домусчиев. Председателят на КРИБ подчерта, че тези 333 млн. лева, които България плаща, ще се увеличават през годините и всички български граждани ще ги плащат. "Председателят на КЕВР обяви публично, че тези 38 лева влизат в сметките на всеки един гражданин. След Нова година, когато пазарът се либерализира тези пари ще бъдат начислявани на всеки един, защото някой политик си е напълнил джоба през годините", допълни Кирил Домусчиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай