17:55 ч.

11.08.17

1 мин.

0

0

0

КРИБ: Не се намесваме в работата на независимата съдебна власт

от редактор |

КРИБ: Не се намесваме в работата на независимата съдебна власт

Председателят на най-голямата работодателска организация КРИБ Кирил Домусчиев и Изпълнителното й бюро се разграничиха по категоричен начин от опитите за внушения, че се опитват да се намесят в работата на прокуратурата по случая "Дунарит". Ето и становище им, което бе изразено с декларация:


Уважаеми представители на медиите,


Във връзка с изявление на АОБР за Дунарит, изпратено днес в 12.45 ч., Ви информираме, че меродавен е текстът, който е подписан от името на трите организации в АОБР – АИКБ, БСК и БТПП, без КРИБ. Изявлението не е одобрявано от нас и включването на КРИБ е техническа грешка.


КРИБ не се е присъединил към това изявление, тъй като няма решение на Управителния съвет на КРИБ. Председателят на КРИБ г-н Кирил Домусчиев е в чужбина, а заместник-председателите, както и преобладаващата част от членовете на УС, са в отпуск.


Решение би могло да бъде взето едва на първото заседание на УС на КРИБ през м. септември. Принципна политика на КРИБ като най-голямата работодателска организация е да не се намесва в работата на независимата съдебна власт (съд или прокуратура), поради което КРИБ не може да се включва в такова изявление.


С уважение, Изпълнително бюро на КРИБ


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент