КРИБ и веригите заедно срещу нелоялната търговия

КРИБ и веригите заедно срещу нелоялната търговия | StandartNews.com

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и Сдружението за модерна търговия (СМТ) подписаха "Споразумение за стимулиране на добрите и възпрепятстване на нелоялните търговски практики по веригата от доставки на хранителни продукти". Документът беше подписан от изпълнителните директори на КРИБ и СМТ Евгений Иванов и Йордан Матеев.

Така двете организации се ангажират да стимулират прилагането на лоялни практики за подобряване на функционирането на веригата от доставки на храни. Друга цел е да има диалог сред участниците по веригата от доставки, за да се разрешават справедливо споровете в случай на оплаквания за прилагане на нелоялни практики.

Йордан Матеев заяви, че свръхрегулациите са вредни за бизнеса и държавата не трябва да се намесва в отношенията между пазарните субекти по веригата на доставки на храни. "Желанието ни е да се справим с нелоялните търговски практики с консенсус и по ефективен начин чрез саморегулация. Така както това се случва на развитите европейски пазари, които отдавна са поели по този път", заяви той.

Евгений Иванов смята, че само качественото българско производство може да бъде конкурентоспособно и по тази причина КРИБ ще насърчава българските производители, произвеждащи качествени, иновативни стоки и услуги, които осигуряват растеж на икономиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай