Кирил Домусчиев е новият шеф на КРИБ

Кирил Домусчиев е новият шеф на КРИБ | StandartNews.com

Общото събрание на работодателската организация избра и петима негови заместници

София. Кирил Домусчиев, съсобственик на "Хювефарма" и на футболния клуб "Лудогорец", беше избран за председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България с мандат от две години на проведеното вчера Общо събрание на работодателската организация.

За негови заместници в УС на КРИБ бяха избрани Иван Бойков от Камарата на строителите в България, Христо Илиев от Ей Джи Кепитъл, Иван Вутов от Геотрейдинг, Димитър Димитров от Софарма трейдинг и Стоян Желев от София Франс Ауто.

"Преди четири години аз вече съм бил избиран в УС на КРИБ и тогава работих заедно с Огнян Донев, харесвам начина му на работа и съжалявам, че той повече не може да бъде преизбиран". Това каза Кирил Домусчиев, след като получи поздравления за избирането му от досегашния председател на КРИБ Огнян Донев. "Надявам се, че това, което копахме през тези години, под ръководството на новия УС и на моето председателстване ще бъде изкопът за построяването на една нова красива сграда", каза Кирил Домусчиев. "КРИБ претърпя сериозно развитие, което за нас е гордост, но и задължение да бъде продължено и доразвито. Има много ниши и възможности и ще разчитам много на вашата помощ", обърна се новият председател към членовете на КРИБ. Той ги прикани да представят вижданията си за развитието на организацията. "КРИБ се превърна в силна, обществено значима организация и иска да участва във всички реформи, които предстоят, и се надяваме управляващите да се вслушват в нашето мнение", каза още новият председател. "Премиерът Бойко Борисов вече има опит от предишния си мандат и се надяваме заедно да изправим държавата", продължи Домусчиев.

Дано КРИБ да помогне на "Лудогорец" за повече успехи, пошегува се Огнян Донев.

За нови членове на УС на КРИБ бяха избрани и Тим Курт от Аурубис България, Елина Друмева от Абритес, адв. Димитър Смиленов, Драгомир Кузов от Веломания, Ивайло Пенчев от Уолтопия, Никола Добрев от КЦМ и Теодор Захов от Икономедиа. Втори 2-годишен мандат в УС получиха Румен Янчев от Булстрад Виена Иншурънс Груп, Теодор Осиковски от Енергоремонт Холдинг, Милчо Боров от Кантек и Бертрам Ролман от "Пирин-Текс".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай