Караниколов: Не съм развалил аз договорите на "Емко"

НАП и полицията са търсели други документи там, обяви министърът

Караниколов: Не съм развалил аз договорите на "Емко" | StandartNews.com

Министърът на икономиката Емил Караниколов беше категоричен пред bTV, че не е давал указания да се прекратяват договорите на държавния оръжеен посредник „Кинтекс" с „Емко". "Няма такава моя санкция. „Кинтекс" е извършил анализ на търговския риск и за да обезпечи изпълнението на договора с третата страна е предприел тези действия, като е прекратил договорите, ВМЗ са встъпили в изпълнението им и в момента тази продукция се изработва", отсече той.

Караниколов подчерта, че това е търговски спор. „Аз не се бъркам в работата на дружествата", каза той и допълни, че  влизането на служители на НАП в „Емко" няма нищо общо с казуса с лиценза.

Има запор на акциите на трето дружество, което „Емко" казва, че му е собственик. Няколко пъти органите на НАП са се опитали да получат официално тези акции, отказано им е. Полицията пък е длъжна да окаже съдействие на всеки държавен орган, който има някаква процедура, обясни той.

Не са проверявали документи на „Емко", търсят съвсем друга собственост, блокирана от българската държава по съвсем друго производство, допълни министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай