Износът за Турция нарасна с 12,5%

Износът за Турция нарасна с 12,5% | StandartNews.com

Стокообменът между България и Турция се е увеличил със 17.4% и достига близо 3 млрд. евро само за първите девет месеца на 2017 година.Това стана ясно по време на среща на министърът на икономиката Емил Караниколов с посланика на Турция Хасан Улусой.

За периода януари-септември 2017 г. износът ни за Турция е в размер на 1,527 млрд.евро, което е 7.7% дял от общия износ на страната и ръст от 12.5%, спрямо същия период на миналата година.

Министър Караниколов и посланик Улусой обсъдиха развитието на двустранните икономически взаимоотношения, като и двамата акцентираха върху възможностите за засилването им. Посланик Улусой подчерта, че над 3000 фирми с турско участие работят в България, както и че има сериозен интерес от нови турски компании за инвестиции в страната ни. По думите му предстоящото посещение на турския министър на икономиката в началото на февруари у нас, ще допринесе допълнително за активизирането на търговските отношения.

Министър Караниколов представи възможностите за инвестиции в индустриалните зони в страната ни. Икономическият министър посочи, че реализирането на проекта за индустриална зона в района на Кърджали ще засили интереса на потенциални турски инвеститори, заради благоприятната локация и допълнителните възможности по Закона за насърчаване на инвестициите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай