21:05 ч.

20.12.17

1 мин.

0

2

0

Износът на вино нарасна с 13%

от редактор |

Износът на вино нарасна с 13%

Износът на вино през първите осем месеца на годината бележи ръст с 12,9% и е на стойност 17 млн. евро. Това заяви зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който участва в церемония по награждаване на български производители на вино. Той допълни, че страната ни е символ на качествено вино, което се произвежда в над 260 изби, като броят им постоянно нараства. България е страна с дългогодишни традиции във винопроизводството и днес произвежда изключително качествени и конкурентни вина на световния пазар, каза зам.-министърът. Лъчезар Борисов подчерта, че признанията от регионални и международни конкурси помагат страната ни да бъде популяризирана на световните пазари като „модерна винена дестинация", което е от огромно значение за целия винарски бранш.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

РАДЕВ · 09:11 · 31.12.2017
А ДАЛИ НЕ Е РЕЕКСПОРТ
Потребител · 15:53 · 28.01.2018
@РАДЕВ Да от Сибир например.Там е много слънчево и се отглежда превъзходен Поморийски мускат!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент