Инвеститори търсят работещи заводи у нас

Инвеститори търсят работещи заводи у нас | StandartNews.com

Чужди инвеститори се интересуват от покупката на български работещи предприятия с развит бизнес. Това съобщи пред "Стандарт" шефът на пловдивската фабрика за сладка и конфитюри "Джем и Джем" Стойко Кировски.

Преди дни в сайт за обяви за продажба на предприятия се появи информация, че заводът е обявен за продажба и исканата цена е 12,7 млн. долара. Кировски категорично отрече информацията. Според него вероятната причина за невярната обява е грешка на някой брокер на имоти.

"При нас непрекъснато идват чужди инвеститори, които искат да си купят работещо предприятие в България. Водят ги брокери. Вероятно чрез някой от тях е тръгнала невярна информация и тази обява се е появила в един чужд сайт", обясни Кировски. Той допълни, че при него това се случва за първи път и досега не е имало подобни обяви за продажба на фабриката. Шефът на "Джем и Джем" вече е уведомил всички свои клиенти и доставчици, че информацията за продажбата на фирмата категорично не е вярна и че тя ще продължава да работи с контрагентите си както досега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай